Redigeret august 2020
Lørdagsåbent

Lørdagsåbent

1
Reception

Reception

Ulrik Juhl og implantater

Ulrik Juhl og implantater

2
Lørdagsåbent

Lørdagsåbent

1
Garanti

Garanti

Ulrik Juhl og implantater

Ulrik Juhl og implantater

2
Om implantater

Om implantater

Som for al anden behandling er det vigtigt, at tandlægen har den nødvendige uddannelse, videreuddannelse og udfører indgrebet regelmæssigt. Vi kan udføre alle kirurgiske indgreb uden væsentlig ubehag for patienten. Patienten mærker naturligvis ikke noget under indgrebet på grund af bedøvelsen (fuld narkose er også en mulighed). Den væsentlige faktor for ikke at opleve ubehag efter indgrebet er, at patienten følger vejledningen. Vi har udarbejdet vejledninger for alle kirurgiske indgreb.

Parodentose kirugi

Paradentose kirurgi (lap operation) udføres i stort omfang på klinikken. Mange paradentose patienter har på røddernes overflader, skjult af tandkødet, tandsten siddende. Tandsten består af madrester, blod og kalk og er en hård substans. Først når tandstenen er fjernet, er heling mulig. Ofte kan tandsten fjernes alene ved anvendelse af håndinstrumenter og ultralyd. I andre tilfælde er der for meget tandsten, eller det sidder så fast, at kun ved at klappe tandkødet til side, således området direkte kan betragtes, kan man være sikker på at få alt sten væk. Dette indgreb kaldes en lap operation.

Visdomtandfjernelse

Visdomstanden er den sidste tand i tandrækken (8ern). Ikke alle får en visdomstand. I langt de fleste tilfælde er der ingen problemer med visdomstanden. Men i visse tilfælde med pladsmangel, delvis frembrud, store caries angreb eller hvor visdomstanden ødelægger nabotanden, fjernes visdomstanden.

Knogleopbygning

Ved knogleopbygning sker der en genopbygning af den knogle, som er mistet. Man kan tage knoglemateriale fra patients egen kæbe eller hofte, idet knogle gendannelsen der foregår uden problemer, og transplantere det ind på de steder, hvor der er behov for genopbygning. Man kan også anvende knoglevæv som leveres i små sterile pakninger, der ikke stammer fra patienten.

Knoglen kan forsvinde når tænderne mistes og det kan ske på i højden og bredden idet tænderne (og implantater) holder på knoglen. Det er meget individuelt hvor hurtigt knoglesvindet sker. Også ved paradentose kan ses knoglesvind i varierende omfang.

Knogleopbygning foretages såvel af funktionelle som kosmetiske grunde. Skal der foretages implantatbehandling foretager man ofte knogleopbygning samtidig med fastgørelsen af implantatet.

På klinikken mestrer vi alle former for knogleopbygning bl.a. sinusløft, knogle pålægning og ringteknik, og vi har mange års erfaring hermed.

Retrograd behandling

Ikke alle rodbehandlinger lykkes selv om de er optimalt udført. Dette skyldes ofte at rodkanalen opsplittes i et delta af af kanaler hvor man ikke har mulighed for at rense ud. Ved en retrograd operation fjernes rodspidsen og dermed den del af tanden som ikke kunne rodbehandles. Ved retrograd operationer opdages lejlighedsvis at tanden er flækket og tanden fjernes da ved indgrebet.
 

Besøg os på Facebook
for de seneste opdateringer
Rødovre Centrum Tandlæge- og implantatcenter
Rødovre Centrum 100, indgang R, 2. sal, 2610 Rødovre
Tlf. 36755040
Dudal Webdesign