Redigeret august 2020
Lørdagsåbent

Lørdagsåbent

1
Reception

Reception

Ulrik Juhl og implantater

Ulrik Juhl og implantater

2
Lørdagsåbent

Lørdagsåbent

1
Garanti

Garanti

Ulrik Juhl og implantater

Ulrik Juhl og implantater

2
Om implantater

Om implantater

Revner i tænderne (dentinfraktioner) er den 3.hyppigste grund til tænder mistes – kun overgået af caries (huller i tænderne) og paradentose, og de opstår næsten udelukkende i tænder med store fyldninger.

Revner i tænder opleves som øget følsomhed ved tygning. Revnerne kan meget let og sikkert identificeres med en frack-finder i kombination med et røntgenbillede, som udelukker betændelse på rodspidsen (apikal paradontit).

Revnen kan ikke hele og risikoen er, at den bliver dybere og mere symptomgivende. Behandlingen består i at standse revnens udvikling og forhindre bevægelse i revnen. Dette kan opnås enten ved en plastfyldning eller en krone.

Tænderskæren er en naturlig ting som alle fortager om natten, og hvis vi ikke skar tænder ville vi tygge forkert med voldsom smerte fra kæbeled. Tænderskæren kan i stressede perioder være kraftigere end normalt og kræver ingen tandbehandling.

Nogle skærer imidlertid så voldsomt tænder at tænder slides unaturligt meget her kan en bidskinne til natbrug som slides i stedet for tænderne anvendes.

Alternativt kan man sove med en elektrode på kinden som giver et impuls når tænderskæren bliver for voldsom. Impulsen gør at man stopper med den kraftige tænderskæren uden man vågner. Apperatet kaldes grindcare.
 

Besøg os på Facebook
for de seneste opdateringer
Rødovre Centrum Tandlæge- og implantatcenter
Rødovre Centrum 100, indgang R, 2. sal, 2610 Rødovre
Tlf. 36755040
Dudal Webdesign