Redigeret september 2020
Lørdagsåbent

Lørdagsåbent

1
Reception

Reception

Ulrik Juhl og implantater

Ulrik Juhl og implantater

2
Lørdagsåbent

Lørdagsåbent

1
Garanti

Garanti

Ulrik Juhl og implantater

Ulrik Juhl og implantater

2
Om implantater

Om implantater

Hvad er et implantat

Et implantat er en kunstig rod i titanium, som skrues ned i kæbeknoglen, og med tiden vokser knoglen ind i implantatet. Implantatet fungerer som fundament for tanderstatningen. Implantatbårne erstatninger fungerer som naturlige tænder. De er gode til at tygge med og til at genskabe et naturligt udseende.

Fordele

Implantaterne kan fastholde knoglen, så tabet af kæbeknogle, som altid ses efter tab af en naturlig tand, mindskes. Dvs. implantater kan være med til at bevare et naturligt udsende.

Der kan ikke opstå caries i implantater.

Tandproteser kan ikke holde på knoglen, men vil ofte forøge knoglenedbrydningen, som resulterer i løse og dårligt fungerende proteser.

Bro er et andet alternativ, men kræver slibning af nabotænder, hvilket er uhensigtsmæssigt, hvis tanden er intakt.

Hvem kan få implantater

Næsten alle kan i dag behandles med implantater. Kun ved nogle meget sjældne sygdomme eller hvis man ikke kan renholde sine tænder, kan det være umuligt. Der er sket meget indenfor implantatbehandling, og vi har erfaring med de nye avancerede teknikker som gør, at vi kan isætte implantater med samtidig knogleopbygning, hvor der næsten ingen knogle er tilbage. Og samtidig gøre det uden gene for patienten.

Metode

Ved forundersøgelsen sker der registrering af medicinforbrug og tidligere sygdomme. Røntgenundersøgelse på klinikken omfatter et røntgenbillede af alle tænder og hele kæben (panorama) og eventuelt et 3D billede hvor tværsnit- optagelser indgår.

Indgrebet foretages i lokalbedøvelse. Der lægges et lille snit i tandkødet ind til knoglen, der forbores og implantatet isættes. Der sys og efter 7 dage fjernes trådene. Efter 3 til 6 måneders indheling laves et lille snit på tandkødet, og der isættes i implantatet en tandkødsformer, og efter 14 dage tages aftryk, og en uge senere sættes kronerne fast.

I en del tilfælde kan vi lave kronerne samme dag, som implantaterne isættes. Dette gør vi særligt ofte på patienter, som får udtrukket alle tænder og isat implantater samme dag. Med en sådan fuldkæbebro kan patienten spise aftensmad med de nye flotte fastsiddende tænder samme dag.

Holdbarhed og vedligehold

Implantater har en god holdbarhed. I store undersøgelser er det påvist at 95 % af implantaterne sidder fast efter 10 år. Vi giver 5 års garanti. Implantaterne kan ikke få caries, men kan rammes af en form for parodentose kaldt periimplantitis.

Derfor gør vi meget ud af renholdet og instruerer i anvendelse af mellemrumstandbørster. Hvis vi oplever periimplantitis har vi hårdtvævs læser, som kan sterilisere tandkødslommen, og vi iværksætter jod behandling til at bekæmpe bakterierne. Vi har aldrig mistet et implantat pga. periimplantitis.

Priser

Fordi det er klinikkens egne behandlere, der udfører hele behandlingen, opnås bedre helhed og fordyrende tandlæger udefra undgås. Vi får en del patienter, som er henvist til os fra andre tandlæger, hvilket gør, at vi laver rigtig mange implantat- behandlinger. Det gør at vi kan få fornuftige priser hos vores leverandører, hvilket kommer patienterne til gode.

Besøg os på Facebook
for de seneste opdateringer
Rødovre Centrum Tandlæge- og implantatcenter
Rødovre Centrum 100, indgang R, 2. sal, 2610 Rødovre
Tlf. 36755040
Dudal Webdesign